Social linkbuilding | Best4u Internet Marketing B.V.

Social linkbuilding

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Social linkbuilding

>> Gepost op: 13 November, 2015 in artikelen, Kenniscentrum, social media, Wat is Majestic SEO

Linkbuilding heeft alles te maken met het verkrijgen van links naar jouw website. Dit kan op allerlei mogelijkheden. Het aantal backlinks wordt gezien als indicator voor de relevantie van jouw pagina. Het verkrijgen van backlinks is dan ook erg belangrijk. Zoals gezegd zijn er vele mogelijkheden. Een aantal tips voor linkbuilding kun je hier lezen.

In de loop der tijd ontstaat steeds meer het vermoeden dat links vanuit social media een steeds grotere rol gaan spelen voor zoekmachines. Het is in ieder geval algemeen bekend dat links vanuit verzamelpagina’s steeds meer aan waarde inleveren. In mijn opinie is social linkbuilding een belangrijk onderdeel binnen het totale linkbuilding pakket. Hoe completer je linkbuilding strategie, hoe beter je linkprofiel zal worden.

Sociale netwerken

Door middel van sociale netwerken heb je de mogelijkheid zichtbaar te zijn en links te verkrijgen. Er zijn ontzettend veel sociale netwerken, maar de belangrijkste zijn nog altijd Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. De links die je op deze netwerken plaatst moeten bezoekers naar je website leiden. Het is daarom ook belangrijk dat je de doelgroep die je wilt bereiken in kaart brengt. Door de doelgroep te analyseren kom je ook achter de geschiktheid van een bepaald social media. Zo is LinkedIn erg geschikt als je gericht bent op business-to-business. Richt je je op een doelgroep die vooral onder de 25 is? Dan is Facebook of Instagram een goed social medium.

Hoe laat je je sociale netwerk groeien?

Om je sociale netwerk te laten groeien zijn er heel veel mogelijkheden. Belangrijk is dat je zelf actief bezig bent met deze sociale media. Hierdoor vergroot je je sociale achterban. Door vervolgens in bepaalde ‘posts’ links op te nemen, creëer je backlinks. Zodra deze berichten gedeeld worden, verspreiden jouw links zich ook. Als je een trouwe achterban hebt verkregen wordt het netwerk van backlinks steeds groter en verspreidt het zich steeds meer. Om dit te realiseren zal er wel voldoende tijd en energie in gestoken moeten worden. Daarom is het ook belangrijk om een goede afweging te maken welke media je wilt gaan gebruiken, zodat je hier de focus op kan gaan leggen.

Vanuit je eigen website groeien

Om ervoor te zorgen dat links van jouw website of pagina verspreid worden op het internet zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste is de content het belangrijkst. Er moet relevante, kwalitatieve content ontwikkeld worden die de bezoeker aanspreekt en wat de bezoeker de moeite waard vindt om met zijn achterban te delen. Probeer een autoriteit te worden in jouw vakgebied.

Het tweede belangrijke punt is dat je website en/of blog deelfuncties heeft. Het moet voor de bezoeker eenvoudig zijn om jouw blog te delen. Met één druk op de knop moeten zij jouw blog kunnen delen in hun netwerk. Denk hierbij aan de ‘like’ button van Facebook, de ‘+1’ button van Google+, de ‘retweet’ button van Twitter of de ‘share’ button van LinkedIn.

Door de sterke opkomst en invloeden van social media is het aannemelijk dat Google dit in zijn algoritme heeft meegenomen. Likes, shares, mentions etc. worden dus ook gelezen waardoor social scores uiteindelijk ook waarde genereren.

Geen vervanger

Het is belangrijk om te onthouden dat social linkbuilding geen vervanger is van de huidige linkbuilding. Een gevarieerde linkbuilding strategie zorgt voor een sterk linkprofiel. Social linkbuilding is een toevoeging voor je huidige linkbuilding strategie.

Roy

Roy

Als Internet Marketeer ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkeling omtrent internet marketing. Daarnaast houd ik mij dagelijks bezig met het beter vindbaar maken van websites in Google en conversie optimalisatie.
Roy

Laatste artikelen van Roy

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 116 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties

Doe nu de gratis website scan!