301, 302 en 401 statuscodes, wat moet je er mee? | Best4u Internet Marketing B.V.

301, 302 en 401 statuscodes, wat moet je er mee?

Bel nu naar (088) 000 85 70 (088) 000 85 70

301, 302 en 401 statuscodes, wat moet je er mee?

Niet alleen wij mensen communiceren met elkaar, ook browsers en servers doen het! Communicatie tussen browsers en servers vindt plaats door middel van statuscodes. Iedere keer wanneer jij een nieuwe pagina in je browser aanklikt, wisselt het achterliggende HTTP-protocol vragen en antwoorden uit, zodat de browser weet wat hij kan verwachten. Wellicht ken je de 404 statuscode, die wordt weergegeven wanneer de webserver de opgevraagde pagina niet kan vinden. Er bestaan echter ook nog vele andere, voor de eindgebruiker onzichtbare, statuscodes, zoals 301, 302 redirects. Hoe zit het met die statuscodes en wat zijn de gevolgen? Best4U legt je hieronder de belangrijkste statuscodes uit!

301 permanent redirect

Wanneer je gaat verhuizen geef je een adreswijziging door. Je wilt immers dat er op den duur geen correspondentie naar je oude adres gestuurd wordt. Zo geldt dat ook voor websites. Wanneer een website een nieuwe, permanente URL krijgt, kun je met behulp 301 permanent redirect je adreswijziging doorgeven aan zoekmachines. Dat maakt dat alle inbound links en de daarbij behorende ‘link juice’, worden doorgezet naar het nieuwe adres. Link juice is een belangrijke term in de SEO wereld, en staat voor de kracht of waarde die aan een website wordt gegeven. De link juice is van grote invloed bij de bepaling je zoekmachinepositie. Bij een 301 melding wordt de link juice dus volledig overgezet. Dit zal geen nare gevolgen hebben voor je SEO-positie.

302 temporarily redirect

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een tijdje afwezig bent, bijvoorbeeld omdat je een lange reis gaat maken. In de ‘normale’ wereld, verstuur je in dat geval geen adreswijzigingen. Je plakt hooguit een briefje op je etalage of stuurt een automatische e-mail naar al je klanten. Wat je in ieder geval niet wilt, is dat mensen berichten gaan sturen naar je tijdelijke adres. In de digitale wereld verstuur je dan een 302 temporarily rederict: je laat de zoekmachines weten dat je tijdelijk een andere pagina gebruikt. Dat zorgt er voor dat Google de link volgt en de nieuwe pagina indexeert, maar dat de ‘link juice’, op de eerste tijdelijk omgeleide pagina blijft. Hierdoor zal de nieuwe website geen voordeel ondervinden van de linkwaarde die de oude pagina heeft opgebouwd, wat terug te zien zal zijn in een lagere ranking in Google.

401 statuscode

Wanneer je een 401 statuscode-melding krijgt, betekent dat je niet geautoriseerd bent om de inhoud van de website te bekijken. Het kan zijn dat je websitebezoekers deze foutmelding krijgen, zonder dat jij daar van op de hoogte bent. Zo kan een webserver foutieve instructies krijgen om de Googlebot tegen te houden. Stel, gewone bezoekers krijgen statuscode 200 (dan is alles goed), terwijl Googlebot statuscode 401 krijgt te verwerken. Omdat Google denkt ‘als ik niet binnen mag, dan zijn die pagina’s waarschijnlijk voor iedereen onbereikbaar’, worden alle pagina’s verwijdert. Dit kan veel nare gevolgen voor je websitebezoekers hebben.

Kan ik zelf statuscodes controleren?

Ja, dat kan. Je wilt immers graag voorkomen dat je ongemerkt veel websitebezoekers mis loopt. Het monitoren van statuscodes kun je eenvoudig doen met behulp van:

  • Een browserextensie;
  • Online tools die HTTP headers weergeven;
  • Gespecialiseerde SEO tools;
  • Google Webmastertools.

Hulp nodig bij het controleren van je statuscodes? Best4U helpt je graag!

Waarom investeren in internetmarketing

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Geplaatst op: 4 December 2015 door: Pascal

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. […]

Wat is remarketing

Remarketing in Display en Search

Geplaatst op: 24 November 2015 door: Sander

Een tijdje terug heeft mijn collega Pascal een blog (https://www.best4u.nl/wat-moet-je-weten-over-retargeting/) geschreven over de basistheorieën van Remarketing. In dit tweede blog over Remarketing gaan wij wat dieper in op twee soorten Remarketingcampagnes. Namelijk Remarketing binnen het Google Display Netwerk (GDN) en Remarketing binnen Google Search (RLSA). Ter opfrissing beginnen we met een korte introductie van Remarketing. […]

Doe nu de gratis website scan!

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Candeas ThuiszorgDe service van Best4u is erg snel, ik ben er blij mee. Ik geef Best4u dan ook een 8 als beoordeling!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Advies Bij SchuldenBest4u heeft drie websites van ons in beheer waarvan de derde nog ontwikkeld wordt. Ook doen ze de internet marketing voor ons. De resultaten zijn goed, de communicatie is fijn, er wordt snel gereageerd als ik vragen heb en er is veel ruimte voor overleg. Het contact met de medewerkers is erg leuk!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪StanFitPTBest4u is servicegericht, duidelijk, meedenkend, toegankelijk en vernieuwend. Ik heb meerdere personen aan de lijn gehad en het contact verloopt met iedereen soepel. Je merkt dat iedereen zijn of haar werk erg leuk vindt!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪FestuniqueBest4u werkt snel en houdt zich aan de afspraken. Wij zijn tevreden met onze nieuwe website!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nida SangBest4u is in alle opzichten heel klantvriendelijk. Ik heb veel vergelijkingsmateriaal en ervaring in de online wereld dus ik ben daar erg kritisch in. Best4u levert niet alleen een kwaliteitsproduct maar zet ook nog een extra stapje voor de klant. Alle medewerkers zijn heel vriendelijk en staan open voor de klant en voor kritiek!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Mediatorpraktijk Noord NederlandWij zijn heel tevreden over Best4u! De verwachtingen zijn waargemaakt: de online marketing heeft ons als mediatorpraktijk behoorlijk veel werk en ook bekendheid opgeleverd.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 118 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties
Bel direct: (088) 000 85 70‬