Waarom moet ik investeren in internetmarketing? | Best4u Internet Marketing B.V.

Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

Bel nu naar 0575 512 125 0575 - 51 21 25

Waarom investeren in internetmarketing

Internetmarketing, soms ook wel online marketing genoemd , is een begrip wat hedendaags veel voorbij komt op verschillende blogs, televisie programma’s en op social media. Je krijgt dan ook snel een beeld bij het begrip ‘internetmarketing’. Toch klopt dit niet altijd en bestaat er nog te veel onduidelijkheid over dit begrip merken wij bij Best4u. Dit is helemaal niet nodig, omdat het vrij eenvoudig uit te leggen is. Mede door deze onduidelijkheid bestaat nog veel twijfel bij de vraag: Waarom moet ik investeren in internetmarketing?

We kunnen niet meer zonder

Zonder dat we het zelf doorhebben kunnen we niet meer zonder het internet, social media of Google. Als we snel op de hoogte willen zijn van de laatste nieuwtjes, gaan we het internet op. Als we iets niet weten, dan zoeken we het op via de zoekmachine. Als we een persoon zoeken, dan kijken we al snel op social media. We kunnen echt niet meer zonder, zonder dat we het zelf helemaal beseffen. Zou jij je nog een wereld zonder Google kunnen voorstellen? Internet is inmiddels diep in de samenleving doorgedrongen dat ik ervan overtuigd ben dat elk bedrijf de mogelijkheden van internetmarketing op zijn minst zou moeten onderzoeken.

Grenzeloze toegankelijkheid

Het internet is voor iedereen toegankelijk zonder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld geografische barrières. Als je bijvoorbeeld een winkel hebt in Friesland, dan komt het waarschijnlijk niet of nauwelijks voor dat klanten speciaal uit Limburg naar Friesland komen voor jouw winkel. Echter kan deze klant uit Limburg een hoge potentie kennen, dus is het zonde om deze potentiële klant zomaar aan je neus voorbij te laten gaan. Het internet lost dit heel eenvoudig voor je op. Jouw winkel is met één klik verwijderd van deze potentiële klant. Een kans die je niet zomaar aan je voorbij moet laten gaan.

“Het internet kent geen grenzen”

Dit gaat verder dan alleen in Nederland. Ook internationaal is jouw winkel met één klik verwijderd van internationale bezoekers. Sterker nog; er zijn veel landen waar internetmarketing verder is dan in Nederland. Denk hierbij aan Duitsland of het Verenigd Koninkrijk, blijkt uit onderzoek van Google. (Google Export Business Map, 2014).

Waarom je niet kunt achterblijven

Dit is door middel van verschillende argumenten te onderbouwen. De meeste zul je ongetwijfeld wel eens voorbij hebben zien komen, maar ik wil er graag nog een paar herhalen om te proberen of de twijfels over internetmarketing weg te halen zijn. Bijvoorbeeld dat het gebruik van internet en online middelen steeds groter wordt, is vaak wel bekend. Veel bezoekers zoeken voor een aankoop voorinformatie op het internet. Dus als ze bij de fietsenmaker om de hoek een fiets willen kopen, zoeken zij vooraf informatie op het internet over verschillende fietsen. In Duitsland ligt dit percentage al op 65% kwam uit het onderzoek van Google. (Google Export Business Map, 2014). Daarnaast is het internet kostenefficiënt, actueel en meetbaar. Toch blijft één van de belangrijkste redenen om te onderzoeken of internetmarketing iets voor jou is, is dat we met z’n allen niet meer zonder kunnen.

De mogelijkheden

Internetmarketing of online marketing is een verzamelnaam voor het onder de aandacht brengen van een dienst, product of bedrijf via het internet. Bij internetmarketing is het de bedoeling dat een potentieel bedrijf of klant jouw vindt, zonder de bedrijfsnaam te kennen. Denk er bijvoorbeeld aan dat iemand zoekt op een merk fiets en dan op jouw website terecht komt. Dit lijkt natuurlijk als het ideale beeld en lijkt daardoor ook onmogelijk als je het zo leest, maar door op het juiste moment op de juiste plekken zichtbaar te zijn, zijn deze potentiële klanten zeker te bereiken.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn er veel verschillende middelen. Hieronder heb ik er een aantal op een rijtje gezet:

  • Een website (Je zou denken van niet, maar er bestaan nog steeds bedrijven zonder website);
  • Zoekmachineoptimalisatie;
  • Zoekmachine adverteren;
  • E-mailmarketing;
  • E-commerce;
  • Remarketing;
  • Conversieoptimalisatie;
  • Affiliate marketing;
  • Etc. Etc. Etc.

Dit is nog niet alles. Er zijn meer diepgaande en variërende manieren en tools om internetmarketing juist in te zetten. Elke internetmarketing campagne vraagt dan ook om een andere aanpak. Geen enkele campagne is hetzelfde. Wat voor bedrijf X een goed middel is, hoeft dit voor bedrijf Y nog niet te zijn. In verschillende blogs van mijn collega’s gaan zij dieper in op de verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan het blog over Remarketing van Sander of de 10 Google Adwords tips van Roderick.

Groot voordeel: alles is te meten

Met een offline marketingmiddel is het vaak lastig om exact te meten wat het rendement is uit de investering. Internetmarketing heeft daarom als groot voordeel dat u exact weet wat je per bezoeker betaalt en wat een lead dus uiteindelijk kost. Hierdoor kun je het rendement bepalen en valt van te voren, op basis van statistieken, een juist marketingbudget en advertentiebudget te kiezen. Het gezegde meten = weten geldt dus zeker voor internetmarketing.

Met dit blog heb ik geprobeerd om een duidelijk beeld te krijgen bij het begrip internetmarketing en kort de mogelijkheden hiervan. Mocht je vragen hebben over dit blog, dan hoor ik dit graag.

PS. Mocht je aan de hand van dit blog wel eens willen weten wat er voor jouw website of webshop mogelijk is? Vul dan de website scan in en ontvang gratis een scan hoe wij denken wat het beste product is voor jouw.

Pascal

Pascal

Dagelijks houd ik mij bezig om de nieuwste trends op het gebied van internetmarketing te volgen en deze vervolgens toe te passen. Daarbij ben ik mij continu bewust van ons Best4u-speerpunt; meten = weten. Hierdoor vergroot ik niet alleen mijn eigen kennis, maar zie ik als projectmanager internetmarketing ook nieuwe online kansen op basis van feiten.
Pascal

Laatste artikelen van Pascal

8.7/10

Recente beoordelingen✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Schoonheidsinstituut AllureDe communicatie met Best4u is heel goed. Ook over het werk dat ze leveren ben ik tevreden. Ik heb veel contact met Bas en Jordi en zij nemen altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden en me verder te helpen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Social DogMijn website werd helaas niet goed gevonden en had/heb zelf te weinig kennis en tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Na wat zoeken op Google kwam ik bij best4u uit en zij hebben mij geholpen om hoger in google te komen. Het eerste half jaar merkte ik eerst niet zo veel maar daarna werden de resultaten steeds beter. Nu krijg ik ook steeds meer serieuze opdrachten binnen van klussen die ik heel leuk vind om te doen.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Taxi Nijmegen D.T.C.Ik heb voor Best4u gekozen omdat ze zelf goed vindbaar zijn in Google. Ik heb met meerdere partijen samengewerkt maar vaak bleven de resultaten uit. Het werk van best4u is goed en er worden nu wel positieve resultaten behaald.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De BetonboorderOp dit moment voert Best4u seo voor ons uit. Hierbij geven zij prettig advies en ondersteuning over tactieken. Er wordt goed meegedacht! De resultaten van de campagne zijn prima.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Dutch-Sound, Uw Partner in TotaalverhuurIk ben tevreden met mijn website www.dutch-sound.nl! Het proces is goed verlopen, ik ben netjes behandeld en ik ben serieus genomen door Best4u en dat is erg prettig. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Bonte FotografieDe samenwerking met Best4u tot op heden hartstikke goed. Er wordt meegedacht en er zijn veel mogelijkheden in de optimalisatie. ✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪De-SignmakerSinds ik ben gestart met de internet marketing campagne bij Best4u is mijn bedrijf gigantisch gegroeid. Best4u is klantgericht en denken mee met de klant zelf. Dit is een service die erbij komt naast de positieve resultaten uit de campagne.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Nico van BalenBest4u doen hun werk goed anders hadden wij niet zo veel klanten gehad! We hebben het van de zomer erg druk gehad.✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪Zuster MinaHet traject van mijn nieuwe website bij Best4u is perfect verlopen! Er werd goed geluisterd, de communicatie verliep soepel en snel en er werd goed meegedacht. Inmiddels heb ik de hosting en support ook bij Best4u afgenomen omdat het websitetraject gewoon hartstikke goed bevallen is. Ik ben tevreden!✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪La Perle d’AnroseyOnze campagne loopt al vier seizoenen erg goed bij Best4u. Er is altijd de juiste strategie uitgestippeld voor onze website en dat gebeurt nog steeds. Het contact is altijd erg prettig en we worden serieus genomen als klant ondanks het feit dat Best4u in de vier jaar dat we klant zijn erg gegroeid is. Feedback Company
✪✪✪✪✪✪✪✪✪✪8,6 van 10 op basis van 109 beoordelingen bij Feedback Company
Meer referenties

Doe nu de gratis website scan!